Jan Hendrik Smeenge vertrekt bij SimpelZodiak
donderdag 8 april 2021

Jan Hendrik Smeenge vertrekt bij SimpelZodiak

Producent Jan Hendrik Smeenge verlaat SimpelZodiak. Het vertrek is een gezamenlijke beslissing geweest tussen de directie van Banijay Benelux en Jan Hendrik. Laurens Woldberg blijft als Managing Director verantwoordelijk voor de dagelijkse bedrijfsvoering van SimpelZodiak.

Peter Lubbers, CEO Banijay Benelux, over het vertrek van Jan Hendrik Smeenge: “Met de recente fusie tussen Simpel Media en Zodiak Nederland hebben wij voor de nieuwe organisatie gezocht naar een passende inrichting en heldere structuur. Helaas heeft de opzet, zoals wij die vooraf voor ogen hadden, voor Jan Hendrik niet uitgepakt zoals hij had gehoopt. Om die reden is gezamenlijk besloten afscheid te nemen van elkaar, zodat Jan Hendrik de vrijheid heeft om zijn loopbaan ergens anders voort te zetten.”

“Ondanks dat de samenwerking van korte duur was, wil ik Jan Hendrik enorm bedanken voor wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet met Zodiak Nederland. Mede dankzij hem zijn onder andere de merken Expeditie Robinson en Temptation Island uitgegroeid tot de sterkste merken van RTL en Videoland en is de hit Ik Geloof In Mij één van de successen van SBS6. Ik wens hem alle goeds en succes in de toekomst.”

SmeengeJan Hendrik Smeenge

Smeenge komt oorspronkelijk bij Eyeworks vandaan waar hij verschillende functies heeft vervuld zoals Head of Development van Eyeworks Nederland. In 2014 maakte hij de overstap naar Zodiak Nederland voor de functie Hoofd Programmaontwikkeling. In januari 2015 werd hij benoemd tot Managing Director van Zodiak Nederland. Het productiebedrijf fuseerde vervolgens in januari 2021 met Simpel Media tot SimpelZodiak – een label van Banijay Benelux – waar Smeenge als Producent samen met Managing Director Laurens Woldberg verantwoordelijk was voor de bedrijfsvoering.

Bron: Banijay Benelux/BM

Bericht delen