Verslaggever Sinclair Bischop naar ESPN
zaterdag 20 augustus 2022

Verslaggever Sinclair Bischop naar ESPN

ESPN heeft zich versterkt met Sinclair Bischop. De ervaren sportverslaggever komt over van RTV Rijnmond, waar hij in 1999 in dienst trad. Vanaf 1 oktober is Bischop bij ESPN te zien als presentator.

Sinclair Bischop: “Na 23 jaar bij RTV Rijmond neem ik geen afscheid van een werkgever, maar van een tweede familie. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Maar het mooie is dat al mijn Rijnmond-collega’s me deze droomtransfer naar ESPN gunnen en snappen dat werken bij dé Eredivisiezender van Nederland voor mij de ideale stap is.”

Bischop was bij RTV Rijnmond actief als Feyenoord-watcher. Voor zijn verslag tijdens de kampioenswedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo in 2017 won hij samen met collega Dennis van Eersel de Theo Koomen Award. Ze waren daarmee de eerste regionale journalisten die de prijs voor het mooiste sportverslag van het jaar in ontvangst mochten nemen.

Frisse energie
Rob Labree, Director Programming & Production bij ESPN, prijst het plezier dat Bischop uitstraalt: “Hij heeft een schat aan ervaring, kan serieus zijn en de diepte ingaan, maar weet toch zijn journalistieke producties altijd van een frisse energie te voorzien. Ik zie uit naar zijn interviews en reportages als ESPN-verslaggever.”

Vanaf 1 oktober is Sinclair Bischop als presentator en verslaggever bij ESPN te zien. Dat wordt niet zijn debuut op de zender, want eerder was hij al te gast in ESPN’s populaire podcast Voetbalpraat.

Bron: ESPN/BM

Sennheiser

Bericht delen