Dinsdag 16 januari 2018

Verplaatsing DWDD naar Nederland 1 niet zeker

De NPO heeft nog geen besluit genomen over het verplaatsen van het VARA-programma De Wereld Draait Door naar Nederland 1. Diverse media hebben gemeld dat dit per 1 januari 2014 gaat gebeuren. Maar ook de VARA kan de verhuizing nog niet bevestigen.

Wel is duidelijk dat hierover in Hilversum indringende gesprekken worden gevoerd.

De KRO, NCRV en WNL zijn fel gekant tegen de mogelijke verhuizing. Zij vinden dat Nederland 1 te sterk gedomineerd zou worden door de ‘linkse VARA’, mede omdat deze omroep ook elke werkdag het programma Pauw & Witteman uitzendt.

Niettemin is het niet ondenkbaar dat de NPO het verplaatsen van DWDD toch doorvoert. Op Nederland 3 zou BNN in dat geval een nieuwe soap gaan uitzenden, zo meldt het AD. Op dit moment strijden drie productiehuizen om het beste idee voor de serie. Mogelijk uitzendtijdstip voor de soap is 19.30 uur, zodat het niet concurreert met GTST op RTL 4.

DWDD is een belangrijk programma voor Nederland 3. Het behaalt doorgaans meer dan 1 miljoen kijkers, terwijl andere programma’s op de zender vaak blijven steken bij 300.000 kijkers.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen