Dinsdag 16 januari 2018

Verlinde neemt satirische column serieus

Albert Verlinde is de fout in gegaan met zijn berichtgeveving over de oudejaarsconference van Beau van Erven Dorens. De RTL Boulevard-presentator sprak op Q-music van een ‘echt keiharde waarheid’, maar heeft zich gebaseerd op een column in het gratis dagblad Metro. Dat heeft SBS 6 dinsdag laten weten.

Verlinde meldde dat zwervers betaald werden om bij Van Erven Dorens in de zaal te zitten. “Albert vertelt lettterlijk wat in de column van Luuk Koelman in Metro stond. Deze column is echter satirisch bedoeld”, legt een SBS 6-woordvoerster uit.

Koelman schreef dat de zaal zo leeg was dat leden van een castingbureau en daklozen betaald werden om plaats te nemen in de zaal en dat zij binnen een kwartier massaal weg wilden. Het moet volgens SBS 6 met een flinke korrel zout genomen worden: “De desbetreffende columnist is nooit bij de opnames aanwezig geweest.”

“In totaal waren er 270 betalende gasten in de zaal en zijn er ongeveer 30 mensen via een promotiebureau geworven, zeker niet ongewoon bij tv-opnames. Zij hebben een kleine onkostenvergoeding gekregen. Uiteraard betreft het hier geen zwervers en daklozen”, legt de zender uit.

Verlinde moest vooral hard lachen omdat in de column stond dat de zoon van Van Erven Dorens al na tien minuten weg wilde. “De familie van Beau was met vakantie en dus niet aanwezig”, vertelt de SBS 6-zegsvrouw.

Bron: Televizier/Fok.nl

Bericht delen