Woensdag 17 januari 2018

Verklaring KPN over conflict met FOX Sports

KPN heeft een officieel statement uitgebracht naar aanleiding van het kort geding dat vrijdag werd verloren. Het bedrijf gaat alle juridische opties bestuderen en wil dat de FOX zenders beschikbaar blijven.

Hier de tekst van de officiële verklaring: ‘De voorzieningenrechter heeft uitspraak gedaan in een rechtszaak tussen KPN en Eredivisie Media & Marketing C.V., dochtermaatschappij van FOX Entertainment Grouphet bedrijf dat de uitzendrechten exploiteert van de live wedstrijden van de Eredivisie en de KNVB beker.

KPN is naar de rechter gestapt omdat we het niet eens zijn met de nieuwe voorwaarden die FOX aan KPN wil opleggen voor doorgifte van de FOX Sports zenders. Deze voorwaarden gaan gepaard met significante prijsverhogingen en gelden niet voor alle andere aanbieders, wat ingaat tegen de eerdere toezegging van FOX om niet te discrimineren tussen verschillende aanbieders.

In zijn vonnis heeft de voorzieningenrechter KPN helaas niet in het gelijk gesteld. De voorzieningenrechter oordeelt dat het verschil in contractduur van FOX met verschillende aanbieders niet betekent dat FOX iedereen dezelfde voorwaarden moet aanbieden. Of de contractverschillen tussen de aanbieders oneerlijk zijn, is hiermee volgens de rechter (nog) niet gezegd. De rechter meldt ook in zijn vonnis dat toezichthouder ACM zich hier mogelijk over gaat uitspreken.

ACM heeft afgelopen woensdag aangegeven onderzoek te doen naar de handelswijze van FOX en heeft FOX gevraagd in de tussentijd consumenten hiervan niet de dupe te laten worden.

KPN blijft bij het standpunt dat we het niet juist vinden om alle klanten te confronteren met prijsverhogingen voor de doorgifte van live-voetbalwedstrijden, terwijl slechts een deel van de klanten bereid is hier voor te betalen. Daarom zullen we al onze juridische opties goed bestuderen.

Tegelijkertijd zal KPN zijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat de FOX zenders beschikbaar blijven voor die klanten die dat willen, tegen een redelijk tarief. KPN is voorstander van zoveel mogelijk keuzevrijheid voor klanten, dat wil zeggen een goed basispakket tegen een aantrekkelijke prijs en daarnaast zoveel mogelijk vrijheid om zelf het tv-aanbod samen te stellen.’

Bron: KPN/Broadcast Magazine

Bericht delen