Woensdag 17 januari 2018

Verkiezingen VS in NOS Jeugdjournaal

Het NOS Jeugdjournaal en Zapp Weekjournaal (NOS/NTR) besteden van 30 oktober tot en met 9 november aandacht aan de Amerikaanse verkiezingen. Joris Marseille, presentator bij het Jeugdjournaal, en Lucas van de Meerendonk, verslaggever van het Weekjournaal, reizen af naar de Verenigde Staten.

 

Ze laten zien hoe de kinderen daar de verkiezingen beleven en wat de grootste problemen zijn die de nieuwe president moet oplossen. Armoede is een groot probleem in de VS, maar liefst 2,5 miljoen kinderen zijn dakloos. Lucas brengt een bezoek aan de stad Baltimore waar veel kinderen in armoede leven. Wat verwachten zij en hun families van de verkiezingen? Uiteraard is er in de uitzendingen ook aandacht voor de presidentskandidaten Hillary Clinton en Donald Trump. Anders dan in Nederland zijn kinderen in de VS vaak erg betrokken bij de verkiezingen. Dat is te merken op Amerikaanse scholen waar Joris langs gaat. En Lucas volgt kinderen die actief campagne voeren voor Clinton of Trump. Verder komt aan de orde waarom de Amerikaanse presidentsverkiezingen gevolgd worden door de hele wereld.

Kijkers kunnen meepraten over de verkiezingen via de sociale-mediakanalen van het Zapp Weekjournaal en het Jeugdjournaal. Op 5 november kunnen zij rechtstreeks hun vragen stellen aan Joris en Lucas tijdens een live Q&A op YouTube. Op 8 en 9 november is er uitgebreid aandacht voor de verkiezingsnacht, de uitslag en wat deze kan betekenen voor de kinderen in de Verenigde Staten.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen