Verkiezing Gouden Televizier-Ring van start

De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring gaat weer van start. Vanaf donderdag 1 september kan iedereen via TelevizierRing.nl stemmen op zijn favoriete tv-programma, presentator, presentatrice, tv-talent en jeugdprogramma. Op vrijdag 21 oktober wordt de Gouden Televizier-Ring voor de 46ste keer uitgereikt tijdens het Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

“Voor veel presentatoren en presentatrices is de Gouden Televizier-Ring de belangrijkste televisieprijs van Nederland”, zegt Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier, het tv-magazine dat de verkiezingen organiseert. “Het is dan ook de enige grote prijs van de kijker; het beste programma van 2011 wordt niet bepaald door een strenge vakjury of door bevriende vakgenoten, maar door de mensen thuis. En de liefde van het grote publiek, daar gaat het hart van een tv-presentator of -presentatrice zeker sneller van kloppen.”

Vorig jaar versloeg De TV Kantine (RTL 4) na een spannende strijd de ijzersterke concurrentie die bestond uit Wie is de Mol? (AVRO) en Ik hou van Holland (RTL 4). De Gouden Televizier-Ring 2010 ging uiteindelijk naar Carlo Boszhard en Irene Moors. De Zilveren Televizier-Ster voor beste tv-vrouw ging in 2010 voor de derde achtereenvolgende keer achter elkaar naar Yvon Jaspers. Jeroen van Koningsbrugge mocht de Zilveren Televizier-Ster in ontvangst nemen voor tv-man van het jaar. Sesamstraat won de Gouden Stuiver voor beste jeugdprogramma en de Televizier Talent Award werd uitgereikt aan Jan Kooijman (Goede Tijden, Slechte Tijden en So You Think You Can Dance).

De eerste stemronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezingen 2011 loopt van donderdag 1 september 9.00 uur tot vrijdag 30 september 12.00 uur. Stemmen kan alleen via TelevizierRing.nl. Uit de eerste stemronde komen per categorie drie genomineerden voort. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op vrijdag 21 oktober, dat door de AVRO live vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam zal worden uitgezonden op Nederland 1.

Tijdens de uitzending kan er alleen nog worden gestemd op de drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2011. De verkiezing van de AVRO Gouden RadioRing valt dit jaar niet samen met de Gouden Televizier-Ring verkiezing. De AVRO viert dit najaar de uitreiking van de Gouden RadioRing tijdens een exclusief evenement en zal daarover snel meer naar buiten brengen.

De gehele verkiezing staat onder toezicht van notaris Mr. A.A. van Berge van notariskantoor Mr. M.J. Meijer c.s. te Amsterdam. Makers, producenten, omroepen en fans mogen ook dit jaar weer promotie maken voor hun favoriete tv-programma’s en presentatoren. De reglementen van 2011 zijn te lezen op www.Televizier.nl/televizier-ring

Bron: AVRO

Bericht delen