Veiligheidsmaatregelen Media Park vanwege dreiging RTL Boulevard
woensdag 14 juli 2021

Veiligheidsmaatregelen Media Park vanwege dreiging RTL Boulevard

Het Hilversumse Media Park wordt vanaf donderdag voor langere tijd bestempeld als veiligheidsrisicogebied vanwege de dreiging van de afgelopen dagen rondom RTL Boulevard. Dat betekent dat de politie op en rond het park preventief mag fouilleren en kofferbakken mag doorzoeken. Dat stelt waarnemend burgemeester Charlie Aptroot.

Aptroot heeft met de regionale politiechef een bezoek gebracht aan het Media Park en de redactie van RTL Boulevard. Volgens de waarnemend burgemeester doet Hilversum er alles aan om de redactie een veilige werkplek te bieden.

Charlie Aptroot: “Ik heb de emoties gezien van de mensen op de redactie. Een deel heeft van dichtbij meegemaakt wat er vorige week met Peter R. de Vries gebeurd is, anderen waren afgelopen weekend aan het werk toen er een dreiging was. Ik heb de emoties gevoeld en dat is heel heftig”, aldus Aptroot.

“Ze hebben mij allemaal verteld dat ze ook ontzettend blij zijn dat ze hier in Hilversum veilig aan het werk kunnen. Ze zijn blij met de maatregelen die we al hebben genomen de afgelopen dagen en voelen zich ook daadwerkelijk veilig nu.”

Bron: NH Nieuws/BM

Bericht delen