Veel kritiek op nasynchronisatie Bad Banks
woensdag 25 juli 2018

Veel kritiek op nasynchronisatie Bad Banks

Sinds dinsdag 24 juli is de Duitse serie Bad Banks te zien bij AVROTROS op NPO 1. In Bad Banks speelt Barry Atsma een beruchte bankier die bekend staat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid.

De NPO besloot de Duitse serie in het Nederlands te nasynchroniseren. Het blijkt dat veel kijkers dat totaal niet op prijs stellen. Op Twitter regent het klachten.

Frans Klein, directeur video bij de NPO, had veel vertrouwen in het project: “We zijn benieuwd hoe de kijkers reageren op dit experiment. We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1.”

Kijkers kunnen desgewenst de originele Duitse versie van Bad Banks volgen op NPO 1 Extra. Ook op de on-demand dienst NPO Start is de originele versie af te spelen. In onderstaande trailer is de Nederlandse nasynchronisatie te zien.

Ondanks de negatieve reacties zijn ook de komende vijf afleveringen in de nagesynchroniseerde versie te zien op NPO 1. ‘Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen en we moeten het experiment natuurlijk wel de tijd geven’, aldus de NPO.

Bron: BM

Bericht delen