Veel kijkers voor persconferentie Mark Rutte
vrijdag 7 augustus 2020

Veel kijkers voor persconferentie Mark Rutte

De persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge over het coronabeleid heeft donderdagavond veel kijkers getrokken. De uitzending op NPO 1 trok 2.614.000 kijkers.

RTL 4 had 657.000 kijkers. En op SBS6 werden de beelden door 256.000 kijkers gevolgd, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. Dat brengt het totaal op 3.527.000 kijkers.

“Een tweede lockdown willen we niet. Dat hoeft ook niet, maar dat gaat niet zomaar”, waarschuwde Rutte. “Steeds meer mensen houden zich niet aan de regels en dat zie je ook in de cijfers. Dat is zorgwekkend.”

De premier richtte zich expliciet op jongeren, die volgens hem te vaak geen afstand houden. “Als je je de laatste tijd niet aan de regels hebt gehouden: kom niet in de buurt van mensen met een kwetsbare gezondheid, kom niet in de buurt van ouderen. Dat risico mag je niet nemen.”

De allereerste persconferentie over het coronavirus, op 19 maart, werd ook door 3,5 miljoen mensen bekeken. De uitzending van 21 april blijft met 7,8 miljoen kijkers de best bekeken persconferentie.

Bron: BM

Bericht delen