Dinsdag 16 januari 2018

Veel interesse voor aandelen Ziggo

De aandelen Ziggo lijken als warme broodjes over de toonbank te gaan als ze de komende dagen in de verkoop gaan. Waarschijnlijk wordt morgen het prijskaartje dat aan het aandeel komt te hangen bekendgemaakt. Wereldwijd zijn momenteel tien banken, waaronder Rabobank en ABN Amro aan het werk om de interesse in aandelen in het kabelbedrijf te peilen.

Die informatie wordt in principe dinsdag door de twee aandeelhouders van Ziggo, private equity-partijen Cinven en Warburg Pincus, gebruikt om in overleg met de banken te bepalen hoe groot het deel van het bedrijf is dat in eerste instantie wordt verkocht en tegen welke prijs.

De afgelopen dagen zijn er roadshows in eigen land en een aantal West-Europese steden geweest en ook vandaag zijn die er nog. Daar was forse interesse volgens aanwezigen, bijvoorbeeld in Duitsland, waar beleggers ervaring hebben met kabelbedrijven, maar ook in Scandinavië en Londen. Ook onder Nederlandse investeerders is interesse. Enkele partijen hebben al aangegeven “hoe dan ook” te willen instappen, als er geen absurd hoge prijs op komt te staan.

Toch zijn er ook kritische geluiden, bijvoorbeeld op het jaarlijkse Cable Congress in Brussel dat gisteren van start ging. “Ziggo staat er nu goed voor, maar de concurrentie op gebied van diensten met toegevoegde waarde groeit. Bovendien kan het bedrijf niet meer veel groeien in absolute klantenaantalen”, laat een marktonderzoeker weten.

Bron: DFT/FD

Bericht delen