Veel interesse kopers in EndemolShine Group
donderdag 5 juli 2018

Veel interesse kopers in EndemolShine Group

Er is veel interesse van mogelijke kopers in EndemolShine Group, het fusiebedrijf met daarin het voormalige Nederlandse Endemol. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Deutsche Bank en Lion Tree zijn ingehuurd om een koper te vinden.

Volgens Reuters werken onder meer Liberty Global, ITV (het moederbedrijf van Talpa Media) en FremantleMedia (een dochter van RTL Group) aan biedingen op de producent van televisieprogramma’s. De verkoopprijs zou tussen 2,5 miljard en 3 miljard euro moeten liggen. EndemolShine is in handen van mediaconcern 21st Century Fox en investeerder Apollo Global Management.

EndemolShine ontstond in 2014 door de samenvoeging van de productiemaatschappijen Endemol, Shine en Core Media. De groep omvat meer dan 120 productiebedrijven in 25 landen. De internationale televisieproducent leed vorig jaar een nettoverlies van 351 miljoen euro. Daarnaast kende de EndemolShine Group een omzet van 1,9 miljard euro, 5 procent minder dan een jaar eerder.

Belangrijke oorzaak van het verlies was de torenhoge schuldenlast die het bedrijf tot aanzienlijke rentebetalingen noopte. Ook moest de internationale televisieproducent vele miljoenen afwaarderen op programma’s en goodwill en werden de resultaten negatief beïnvloed door valuta-effecten.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen