Veel extra cabaretshows op NPO Start
vrijdag 24 april 2020

Veel extra cabaretshows op NPO Start

NPO Start breidt het aanbod aan cabaretshows flink uit. De voor iedereen vrij toegankelijke streamingdienst van de publieke omroep doet dit om Nederlanders tijdens de meivakantie, maar ook in de weken daarna, wat extra ontspanning te bieden in deze lastige en uitdagende tijden.

Het gaat om tientallen theatershows van bekende cabaretiers als Theo Maassen, Van der Laan & Woe en Sanne Wallis de Vries. Het aanbod is mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen deze cabaretiers, omroep BNNVARA en NPO. Ze komen naast het al bestaande aanbod van NPO Start met cabaretshows van onder meer Youp van ’t Hek, Peter Pannekoek, Ronald Goedemondt, Freek de Jonge en Claudia de Breij.

Mezen Dannawi, manager NPO Start, is zeer verheugd met deze uitbreiding van het aanbod: “Kijkers hebben aangegeven meer humor te willen in deze onzekere tijden. Ik ben dan ook enorm blij dat we daar samen met BNNVARA en deze geweldige cabaretiers gehoor aan kunnen geven. Lekker lachen is belangrijk, juist nu. En het kan ook helpen tegen eventuele verveling in de meivakantie.”

Onlangs bleek uit GfK-onderzoek, dat in opdracht van de NPO werd gehouden, dat het Nederlandse publiek tijdens de coronacrisis vooral behoefte heeft aan nieuws en achtergronden, maar daarnaast ook graag meer films en humor zou zien. Met de vele NOS Journaals, talkshows en achtergrondrubrieken wil de NPO voldoen aan die eerste wens. Door extra films te programmeren op NPO 2 en NPO Start én het nu toevoegen van extra cabaretshows denkt de NPO ook op die andere behoeften bij het publiek in te spelen.

Bron: NPO/BM

Bericht delen