Article header image

VARA zet hoog in

In het laatste jaar voor de beoogde fusie met BNN gaat de VARA “extra zijn best doen”, aldus mediadirecteur Frans Klein tijdens de najaarspresentatie van zijn omroep in Amsterdam. Zo streeft de VARA ook naar 150.000 nieuwe leden. “We moeten laten zien wie we zijn, om zo min mogelijk bezuinigingen over ons heen te krijgen”, aldus Klein, die daarbij wees op “bestaande programma’s beter maken en soms ongebruikelijke nieuwe initiatieven nemen.”

Daartoe behoort ook de mogelijke komst van voormalig SBS-coryfee en misdaadverslaggever Peter R. de Vries. “We zijn in gesprek over een serie over internationale kinderarbeid. Ik hoop dat het volgend jaar lukt”, aldus Klein.

Hoofd drama Robert Kievit kwam ook met nieuws: het Amerikaanse network ABC heeft de remakerechten gekocht van de serie Overspel, die in Nederland een vervolg krijgt. De reeks van Frank Ketelaar en Robert Kievit wordt voor de Amerikaanse markt bewerkt door David Zabel, jarenlang hoofdschrijver van ER.

Nieuwe VARA-programma’s dit seizoen zijn verder onder andere de mediarubriek De kunst van het maken met Claudia de Breij, de documentaire De Entertainer over Paul de Leeuw en de dramaseries Lieve Liza en The Spiral. Scenarioschrijver Maria Goos komt met de langverwachte tragikomedie Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld, waarin haar echtgenoot Peter Blok de hoofdrol speelt.

 

Bron: Broadcast Magazine

Bekijk hieronder het gesprek met Frans Klein

Bericht delen