Article header image

VARA stopt met Ombudsman

De VARA gaat stoppen met het programma De Ombudsman, waarin klachten van burgers over de overheid worden onderzocht en opgelost. Twee jaar geleden maakt de VARA een herstart met het programma en bracht het na een stop van meer dan twintig jaar terug op televisie.

Presentator Pieter Hilhorst maakte het nieuws via Twitter bekend: “De VARA stop met De Ombudsman. Ik heb door dat programma afgelopen 2,5 jaar zoveel bijzondere mensen ontmoet en kunnen helpen.”  Een woordvoerder van de VARA heeft het bericht bevestigd, maar kon geen details geven over waarom het programma stopt en wanneer dit zal zijn, meldt persbureau Novum. Hilhorst liet weten blij te zijn met het werk dat hij voor het programma heeft verricht. “Ik zal mijn strijd tegen onrecht en bureaucratische onverschilligheid nu elders moeten vervolgen.”

De eerste uitzending van Velen met mij, zoals het programma eerst heette, was in 1969, met Marcel van Dam als presentator. Latere presentatoren waren Hans Ouwerkerk (1973-1975), Johan van Minnen (1975-1977) en Frits Bom (1978-1983).

Bron: Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen