Woensdag 17 januari 2018

VARA komt met Nationale Natuur Quiz

Sophie Hilbrand en Chris Zegers presenteren op 11 mei de eerste Nationale Natuur Quiz. In deze avondvullende liveshow bij de VARA op NPO1 kan de kijker zijn kennis van de Nederlandse natuur testen. De bekende én onbekende kandidaten zijn stuk voor stuk natuurliefhebbers. De quiz wordt gemaakt in samenwerking met Natuurmonumenten.

Zegers verkent voor de Nationale Natuur Quiz na vele zwerftochten over de wereld, natuur in ons eigen land samen met boswachter Hanne Tersmette van Natuurmonumenten. “Hoe meer je weet, hoe meer je beleeft en geniet. En dat wil je ook beschermen”, aldus boswachter Hanne Tersmette, “Je stapt je voordeur uit en de natuur is overal.” Sophie Hilbrand legt de vragen voor aan de kijkers thuis én aan de kandidaten in de studio.

In aanloop naar de uitzending van 11 mei kunnen natuurliefhebbers zelf meespelen om een plekje in de Nationale Natuur Quiz 2016 te veroveren. In een online battle neem je het op tegen één van de bekende Nederlanders: Chris Zegers, Sophie Hilbrand, Bastiaan Ragas en Lisa Wade. Vijftig winnaars mogen het in de live-uitzending opnemen tegen de deelnemende bekende Nederlanders.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen