Dinsdag 16 januari 2018

VARA gaat programmaformats ontwikkelen

De VARA gaat nieuwe programma’s bedenken, ontwikkelen en produceren, die voortkomen uit De Wereld Draait Door. DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk en DWDD-eindredacteur Dieuwke Wynia gaan samen de hoofdredactie vormen van deze nieuwe, creatieve tak op de Amsterdamse redactie. Om die reden gaat Dieuwke Wynia niet – zoals eerder werd aangekondigd – als hoofd televisie aan de slag bij BNN, maar blijft ze bij de VARA en De Wereld Draait Door.

VARA-programmadirecteur Frans Klein: “De VARA is met Matthijs en Dieuwke een nieuwe opzet overeengekomen. Naast De Wereld Draait Door zelf gaan we nieuwe, extra programma’s produceren onder de vlag van DWDD Dat kunnen bijvoorbeeld programma’s zijn die voortkomen uit succesvolle rubrieken in het ‘moeder’-programma. In dit stadium kan ik daar nog geen concrete voorbeelden van noemen: het ontwikkelen van die ideeën wordt nu juist de taak van de creatieve tak.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Ik heb me de afgelopen zeven seizoenen vooral gericht op het dagelijkse programma. Het gaat goed met De Wereld Draait Door en ik blijf het programma met plezier presenteren. Maar er zit naar mijn gevoel meer in DWDD We krijgen de komende jaren de kans om te laten zien of dat vermoeden juist is.”

Dieuwke Wynia: “Als hoofdredacteur van DWDD blijf ik verantwoordelijk voor het dagelijkse programma. Daarnaast zal ik nieuwe programma’s ontwikkelen en produceren. Ik werk vanaf het begin bij DWDD, eerst als samensteller, de laatste jaren als eindredacteur. Nu mij is gevraagd om samen met Matthijs van Nieuwkerk de leiding te nemen over de uitbreiding van DWDD ben ik teruggekomen op mijn besluit om naar BNN te gaan. Tegen deze uitdaging kan en wil ik geen nee zeggen. Ik begrijp goed dat BNN teleurgesteld is.”

Bron: VARA

 

Bericht delen