Dinsdag 16 januari 2018

VARA en BNN bespreken samenwerking

De VARA praat met BNN over nauwe samenwerking. Dat meldt VARA-voorzitter Cees Korvinus in de novemberuitgave van Broadcast Magazine, die vrijdag verschijnt. “Samenwerking is al lang geen vies woord meer in Hilversum. Alle omroepen werken nu mee aan een gezamenlijke visie op het publieke bestel na 2013. Het zou mooi zijn als we de politiek kunnen voeden met een eendrachtig plan voor de toekomst”, aldus Korvinus in Broadcast Magazine.

“Wij hebben een tijd geleden al het initiatief genomen om met aan ons verwante omroepen te gaan samenwerken. Daarbij dachten wij in eerste instantie aan de VPRO en BNN, onze progressieve familie. De VPRO heeft echter aangegeven wel op onderdelen te willen samenwerken, maar verder als stand-alone omroep door te gaan. Met BNN zijn de gesprekken echter nog volop gaande, dat kan een interessante verbintenis worden. (…) Deze gesprekken zijn al een tijd gaande, maar ik kan me voorstellen dat dit proces onder druk van de bezuinigingen een iets hoger tempo gaat krijgen.”

Lees het complete artikel in Broadcast Magazine. Neem nu een abonnement en ontvang de laatste drie nummers van 2010 gratis.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen