Dinsdag 16 januari 2018

'VARA bespreekt fusie met KRO en VPRO'

De VARA gaat binnenkort in gesprek met de KRO en de VPRO over de mogelijkheden van een fusie. Dat zei programmadirecteur Frans Klein woensdag tijdens de najaarspresentatie van de omroep. “We zijn breed aan het verkennen en willen dat de VARA er in de toekomst met de sterkste uitkomt,” vulde interim-voorzitter Hans Andersson aan.

Ook BNN blijft volgens Klein in beeld, al liggen de besprekingen met de jongerenomroep momenteel stil. Hij verwacht die mogelijk te hervatten als Mediaminister Marja van Bijsterveldt tot gedwongen fusies binnen het publieke bestel besluit. Voor de VARA is een vrijwillig samengaan met andere omroepen zo goed als zeker van de baan.

De directeur liet weten dat de VARA vanaf 2013 zo’n acht miljoen euro moet besparen.

De VPRO ontkent dat het in gesprek is met de VARA. Lennart van der Meulen, directeur VPRO: “De VPRO is niet met de VARA in gesprek over een fusie. De VPRO beraadt zich nog over de consequenties van de Mediabrief en wil verkennen wie – indien nodig – potentiële fusiepartners van de VPRO kunnen zijn.”

Via twitter vraagt VARA-bestuurder Mark Minkman of hij hem mag bellen. Van der Meulen geeft als antwoord dat dat goed is. “Twitteren staat vrij. Bellen ook. Net als lunchen en koffiedrinken. Maar wie had vandaag nou een persconferentie belegd?”

Bron: Nieuwsblad/Broadcast Magazine

Bericht delen