Dinsdag 16 januari 2018

Van Westerloo stopt als voorzitter WNL

Fons van Westerloo treedt binnenkort terug als voorzitter van de publieke omroepvereniging WNL. Hij is sinds begin 2009 betrokken geweest bij de opzet van de nieuwe publieke omroep, die in 2008 op initiatief van het dagblad De Telegraaf is opgericht.

Omroepveteraan Van Westerloo was als voorzitter verantwoordelijk voor het verkrijgen van een zendmachtiging en goede zendtijd voor de aspirant omroep. Bij het verkrijgen van de zendmachtiging kondigde hij aan het voorzitterschap voor een beperkte tijd te vervullen. In maart beraadt de ledenraad van WNL, het hoogste orgaan van de vereniging, zich op een nieuwe voorzitter.

Van Westerloo: “Het voorzitterschap van de vereniging WNL moet, nu de omroep goed op de kaart staat, professioneel worden ingevuld. De vele verantwoordelijkheden die ik elders heb laten niet toe dat ik dat zelf ga doen.”

WNL-directeur Robert Alblas: “Ik wist dat dit eraan zat te komen vanaf het moment dat we samen aan dit avontuur zijn begonnen. Het was fantastisch om tijdens de opstartfase samen te kunnen werken met iemand die zoveel ervaring heeft. Ook na het verkrijgen van de zendmachtiging was Fons een steun en toeverlaat.”

Bron: WNL/Broadcast Magazine

Bericht delen