Van den Heuvel spoort criminelen op

In Op De Vlucht opent misdaadverslaggever John van den Heuvel de jacht op voortvluchtige criminelen. Op verzoek van slachtoffers van geweldplegers, pedoseksuelen, oplichters en oorlogsmisdadigers gaat hij wereldwijd op zoek naar de schuilplaatsen van Nederlandse veroordeelden.

Van den Heuvel spoort de criminelen niet alleen op, hij brengt ook op unieke wijze hun leven op de vlucht in beeld. Op De Vlucht is vanaf donderdag 1 mei wekelijks te zien bij RTL 4.

“De afgelopen maanden heb ik met een klein, maar zeer professioneel team onderzoeken gedaan in Zuid-Amerika, Zuid-Europa, Thailand, de Filipijnen en Kroatië”, aldus Van den Heuvel. “Het waren moeilijke en soms ongelooflijk spannende missies, waarbij we voortdurend alert moesten zijn. In sommige gevallen waren de veroordeelden al meer dan tien jaar op de vlucht. Toch wisten we ze te vinden. In alle gevallen konden ze op onze aanwijzingen worden gearresteerd en had het recht uiteindelijk zijn loop.”

Volgens Van den Heuvel is het probleem rond de opsporing van voortvluchtige criminelen niet eerder zo indringend in beeld gebracht. “Op De Vlucht is het moeilijkste programma wat ik tot nu toe maakte, maar de voldoening als we een ontsnapte veroordeelde wisten te vinden was heel groot. Hoe fijn is het als je een slachtoffer, dat nog steeds dagelijks gebukt gaat onder de gevolgen van bijvoorbeeld seksueel misbruik, kunt bellen dat je de dader na jaren hebt opgespoord?”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen