Dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Tommy Byrne

Al 25 jaar lang zet Sinterklaas bij de intocht geen voet aan wal voor hij een seintje heeft gekregen van Tommy Byrne. Op Koningsdag zwaait de majesteit opgelucht vanaf het moment waarop ze de grijze meneer van de tv zien en Matthijs van Nieuwkerk is pas echt op zijn gemak als de vertrouwde opnameleider in de DWDD-studio is.

In Broadcast Magazine 344 wordt Tommy Byrne, die in 1977 met de Ierse jazzrockband No Buckets naar Nederland kwam, uitgebreid geïnterviewd. Repetities en opnamen zijn een wezenlijk onderdeel van het vak, maar het Ierse hart van de opnameleider gaat pas echt sneller kloppen als het een live uitzending betreft.

“Wat mij betreft teken ik morgen voor 100% live, want bij live televisie is iedereen dan nóg scherper. Als iets opnieuw kan, dan gaat het ook mis. Tijdens een rechtstreekse uitzending ligt lat zo hoog mogelijk en iedereen moet er overheen springen. Je ziet gelijk wanneer goede afspraken zijn gemaakt en wanneer de collega’s het niet voor zichzelf doen, maar voor elkaar. Dat proces is zo mooi! Living on the edge. En elke keer weer, want de dag waarop je denkt dat een bepaald programma een routineklus wordt, is de dag waarop alles mis gaat.”

Alles over Tommy Byrne en onder andere zijn ontmoeting met Nelson Mandela is te lezen in Broadcast Magazine 344. Nog steeds geen abonnee? Aarzel niet, klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen