Dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Job Robbers

Voetbalregisseur Job Robbers is altijd op zoek naar nieuwe camerastandpunten. Hij bouwt de taken van cameramensen uit en zet de nieuwste techniek in. Niets blijft onbenut om alle emotie die bij voetbal hoort op indringende wijze bij de kijkers thuis te krijgen. Robbers’ kwaliteiten zijn zelfs in Amerika niet onopgemerkt gebleven.

In de nieuwe serie Van de vloer in Broadcast Magazine krijgt de regisseur in dienst van Endemol Sport ruim baan om zijn werkwijze toe te lichten. “Ik kijk heel veel, zo kom ik op ideeën. En ik ben een streber. Als ik iets doe, dan wil ik het goed doen. Ik blijf zoeken naar nieuwe uitdagingen op mijn vakgebied, want het laatste wat ik wil, is werken op de automatische piloot.”

Bij Endemol Sport mag Robbers veel uitproberen. “Ik heb camera’s op de gekste posities laten plaatsen, zelfs onder de zeearend die voorafgaand aan de thuiswedstrijden van Vitesse door het Gelredome vliegt. Maar ook een camera in de lichtmast van De Kuip, een crane op de tweede ring bij de bekerfinale daar, de HighSpeed camera bij de aankomst van de spelersbus en we zijn begonnen met het inzetten van camera’s met een ‘filmisch plaatje’ voor het maken van publiekshots bij grote wedstrijden.”

De laatste stunt van Robbers en cameraman Ben de Graaf vond recentelijk plaats tijdens de topper Feyenoord-PSV in de Kuip. De cameraman landde vlak voor het begin van het duel met een parachute op het veld. De kijker kon het laatste stuk van de tandemsprong live meekijken en vervolgens zien hoe de camera wederom in één track door liep toen de spelers het veld op kwamen. Een mooi ‘achter de schermenfilmpje’ over deze stunt is hier te zien.

Het complete interview met Job Robbers is te lezen in Broadcast Magazine 343. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen