Dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Jan van Ooijen

Bij live uitzendingen als Koningsdag, Prinsjesdag, de intocht van Sinterklaas of Lowlands gaan de credits meestal naar de regisseur, presentator, een cameraman of producer, maar zo’n grote operatie komt niet van de grond zonder goede assistenten. Bij DutchView werkt Jan van Ooijen, de meest ervaren algemeen assistent in omroepland.

In het julinummer van Broadcast Magazine komt hij uitgebreid aan het woord in de serie Van de vloer. Van Ooijen (63) heeft meer dan dertig jaar Koninginnedag gedaan, Prinsjesdag, de jaarlijkse Dodenherdenking op de Dam, de bijzettingen van Claus, Juliana en Bernhard en de aangifte van de geboorte van alle drie de prinsesjes in Den Haag. Hij maakt al sinds 2003 het complexe kabelplan voor Lowlands en doet tientallen voetbalwedstrijden in een jaar. “Ik kom bijna nooit in de studio’s. Laat mij alsjeblieft lekker buiten in de modder spelen. Grote evenementen zijn het mooist.”

Het complete interview met Van Ooijen is te lezen in Broadcast Magazine 346. Abonneer je direct en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen