Dinsdag 16 januari 2018

Van de vloer: Bolke Burnaby Lautier

Op het visitekaartje van Bolke Burnaby Lautier staat alleen zijn naam en dat hij werkt voor United. Verder is het blanco. Zijn functie is niet te omschrijven in een paar woorden. Desondanks weten grote internationale klanten hem altijd te vinden als ze een ingewikkelde vraag hebben over het registreren van popconcerten in 4K. Vooral als het met veel camera’s tegelijk en in korte tijd moet.

“De afgelopen jaren hebben we, met een kleine club specialisten van United, op filmische wijze de shows opgenomen van grote internationale artiesten als Muse, Katy Perry, Beyoncé, Coldplay, Miley Cyrus, Lenny Kravitz, de Rolling Stones en U2 in Parijs. Allemaal in 4K. Wat wij doen, is high-end en behoorlijk vooruitstrevend,” legt Burnaby Lautier uit in de serie Van de vloer in de novembereditie van Broadcast Magazine.

Voor zijn buitenlandse klanten regelt Burnaby Lautier alles, van A tot Z. Het schijnt zelfs dat enkele producers in het buitenland denken dat ‘Bolke’ de naam van een internationale meercamera multinational is. Hij haalt namelijk de klanten binnen, berekent wat projecten kosten, verkoopt klussen, maar bedenkt met een paar collega’s ook alle technische oplossingen, test die uit en stelt zijn eigen teams samen. Daarvoor krijgt hij binnen United veel ruimte. Dat zegt iets over de waarde die het management aan deze projecten hecht en vooral over wat het op allerlei fronten oplevert.

“Om te beginnen een berg kennis en expertise. Als bedrijf loopt United nu ver voor op het gebied van 4K. Wij kunnen omgaan met de grote datastromen die dit type klussen met zich meebrengen. En ook al bedienen we een piepklein en zeer specialistisch deel van de markt, de klussen zijn bijzonder en spreken tot de verbeelding. Internationaal hebben we er bekendheid mee gekregen én een goede naam.”

Het complete verhaal van Bolke Burnaby Lautier is te lezen in Broadcast Magazine 349. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen