Dinsdag 16 januari 2018

Vakvrouw in BM: Astrid Wisman

Voor de NOS brengt ze sportevenementen van formaat in beeld – neem de Olympische Spelen – maar ook bij de opening van het Rijksmuseum en de herdenking in Kamp Amersfoort zwaaide ze de scepter in de regiewagen.

In de serie Vakvrouw in Broadcast Magazine is er ditmaal ruim aandacht voor Astrid Wisman. De lijst tv-programma’s met haar naam als regisseur op de aftiteling past niet meer op een paar A4’tjes, maar een paar krenten uit de pap mogen niet onvermeld blijven. Slomoregie van de Elfstedentocht in 1997, regie van het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima in 2002, EK’s en WK’s schaatsen in Heerenveen, Sportgala’s, programma’s à la De Avondetappe met Mart Smeets tijdens de Tour de France, Nieuwsuur-uitzendingen en talloze hockey-, basketbal-, paardensport-, tennis- en schaatswedstrijden. Voorlopig hoogtepunt is de regie van de world feed van de olympische schaatswedstrijden in Vancouver (2010) en Sotsji (2014).

“Ik ben een verhalenverteller: ik wil de mensen thuis heel graag laten meebeleven wat op locatie gebeurt. De wedstrijden zijn niet altijd even spannend, maar ik probeer er een sausje overheen te gooien door details eruit te pikken en te vergroten door het nog een keer in slow motion te geven,” aldus Wisman.

Het complete interview met haar is te lezen in Broadcast Magazine 345. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen