Dinsdag 16 januari 2018

Vacature voor astronaut bij VPRO

De VPRO maakt ruimte voor experiment en vernieuwing en heeft in samenwerking met het Ministerie van Ruimtezaken een ruimtevaartmissie ontwikkeld. Voor deze missie is de VPRO op zoek naar een astronaut, gespecialiseerd in communicatie. Dat meldt de omroep op haar website.

De functie lijkt niet erg serieus en gaat pas in 2063 in. ‘Voor de ruimtevaartmissie zijn reeds 6 van de 7 astronauten geselecteerd. In een eerdere sollicitatieronde is de kandidaat voor het traineeship afgevallen vanwege seksistisch gedrag. Onderdeel van de procedure is een psychologische test en een virtuele training waarin de geselecteerde sollicitanten voor deze functie in het ruimteschip De Tasman een testcase moeten uitvoeren, en kennismaken met de overige astronauten. Tijdens de ruimtevaartreis zal de kandidaat de communicatie met het ministerie van ruimtezaken en mediapartner VPRO onderhouden. De missie vindt naar verwachting eind 2063 plaats. De duur van de missie is nog onbekend.’

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij de volgende karakter-eigenschappen deelt: last van sterallures, narcisme, een grote honger naar macht en zelfstandig kunnen opereren in verband met afwezig leiderschap. De laatste eis is: verkerend in een existentiële crisis.

Geïnteresseerden in de functie kunnen voor 13 maart reageren.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen