Article header image

Utrecht in teken Nederlandse film

De komende tien dagen staat Utrecht in het teken van de Nederlandse film. Tijdens de dertigste editie van het Nederlands Film Festival (NFF) staan naast een groot aantal premières en filmvertoningen ook debatten en prijsuitreikingen op het programma in de Domstad. Het NFF opent woensdagavond met de première van de speelfilm Tirza, naar het gelijknamige boek van Arnon Grunberg.

Tijdens de jubileumeditie van het NFF worden op tientallen locaties in Utrecht in totaal 232 speelfilms, korte films en documentaires vertoond. Daarvan dingen 83 producties mee naar een Gouden Kalf. Komende maandag en dinsdag wordt bekend welke films genomineerd zijn voor de belangrijkste Nederlandse filmprijzen. De zeventien Gouden Kalveren worden op de slotdag van het festival, vrijdag 1 oktober, tijdens het Gala van de Nederlandse film in de Stadsschouwburg in Utrecht uitgereikt.

Anneke Blok (Het paard van Sinterklaas, Alles is liefde, Oorlogswinter) is dit jaar de eregast in Utrecht. Het filmfestival brengt met een uitgebreid programma een eerbetoon aan de film-, toneel- en tv-actrice.

Bron: Omroep Brabant

Terug naar overzicht