Article header image

Upside Down internationaal succes

Het EO candid-programma Upside Down van I Care Producties is verkocht aan acht landen: Denemarken, Engeland, Finland, Hongarije, Noorwegen, Spanje, Verenigde Staten en Zweden. Het programma was één van de hits van TV Lab 2010, daarom is in het voorjaar van 2011 een zesdelige serie uitgezonden op Nederland 3. Dit heeft internationale interesse gewekt en leidde tot veel opties tijdens de televisiebeurs in Cannes. Absolutely Independent is namens I Care Producties verantwoordelijk voor de distributie buiten Nederland.

In Upside Down halen jongeren met een verstandelijke beperking hilarische en confronterende grappen uit met bekende en onbekende Nederlanders. Onder aanvoering van EO-presentatrice Mirjam Bouwman gaat een vast team, bestaande uit vier jongens met een verstandelijke beperking, daarbij tot het uiterste. De teamleden steken de draak met zichzelf en hun omgeving die mensen met een beperking nogal eens onderschatten.

Met behulp van een undercovercamera houden de teamleden ‘gewone’ Nederlanders voor de gek. Vooroordelen worden getest en handicaps uitvergroot. Niemand is veilig, want de jongens van Upside Down duiken overal op: op straat, in het park, bij de kapper of bij de tandarts. Tot welk punt accepteren ‘slachtoffers’ de brutaliteit van onze sterren? Hoe lang blijven ze beleefd en wanneer grijpen ze in?

Upside Down is donderdgavond voorlopig voor het laatst te zien op Nederland 3 om 19.30 uur.

Bron: I Care Producties

Bericht delen