Dinsdag 16 januari 2018

UPC introduceert nieuwe Elektronische Programmagids

Kabel- en mediabedrijf UPC Nederland introduceert woensdag bij al haar digitale televisieklanten haar nieuwe Elektronische Programmagids (EPG). De nieuwe EPG is een belangrijke stap voor UPC bij het uitbouwen van haar digitale televisieplatform. Zo wordt het op korte termijn onder meer mogelijk Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder op afstand in te stellen.

De gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe Elektronische Programmagids is verbeterd ten opzichte van de huidige versie, stelt UPC. De EPG bevat meer programma-informatie per scherm en de informatie kan sneller worden opgevraagd. Doordat de EPG een transparante achtergrond heeft gekregen, blijft bovendien het TV-programma zichtbaar dat bekeken wordt wanneer men informatie in de EPG opzoekt.

Mark Giesbers, VP Marketing bij UPC Nederland: “De EPG is onder onze digitale televisiekijkers één van de meest intensief gebruikte diensten. Deze toekomstbestendige EPG is niet alleen anders vormgegeven; de gids biedt een toegevoegde waarde voor onze klanten. We blijven uiteraard werken aan het verbeteren van de kijk- en gebruikservaring van onze klanten.”

De nieuwe EPG vormt de eerste van enkele productinnovaties die UPC op haar digitale televisieplatform zal lanceren. Zo kondigde UPC al eerder aan dat zij het mogelijk zal maken Mediaboxen met een ingebouwde digitale videorecorder via het internet of de mobiele telefoon te programmeren. Deze functionaliteiten worden nog dit jaar geïntroduceerd.

Bron: UPC

Bericht delen