dinsdag 16 januari 2018

United en Artis openen Studio Artis

United opent in samenwerking met Natura Artis Magistra medio september twee nieuwe, goed geoutilleerde studio’s in het hartje van Amsterdam, naast de hoofdentree van het park. De twee studio’s zijn gevestigd in het monumentale gebouw De Ledenlokalen. In dit pand zat al eerder een studio, Studio De Plantage.

Vanuit deze studio’s werden voorheen onder andere De Wereld Draait Door, Pauw en Witteman, B & W, Jiskefet, Buitenhof en De Plantage het programma van Hanneke Groenteman geregistreerd. De grandeur van dit historische gebouw zal voortaan samengaan met de modernste techniek, met als nieuwe naam: Studio Artis.

Het gebouw De Ledenlokalen werd gebouwd in 1870. Oorspronkelijk werden de zalen in De Ledenlokalen gebruikt als ontvangst voor de leden van Artis. In 1939 werd in dit complex het Bevolkingsregister van de stad Amsterdam gevestigd. Bij de dramatische aanslag door de verzertsgroep van Gerrit van der Veen in 1943 werd het interieur en het dak van het middendeel afgeblazen, dat tot nu toe nooit is hersteld. Het gebouw wordt nu een, geheel gerestaureerd en vernieuwd, uniek rijksmonument.

De Ledenlokalen, waarin ook ’s werelds eerste dierentuin van micro-organismen, de microZOO, en een stadsbrasserie met terras komen, ligt aan het nog te realiseren Artisplein. Artis creëert een openbare, groene ontmoetingsplek op de hoek van de Plantage Kerklaan en de Plantage Middenlaan. Het Artisplein zal een aanzienlijke verrijking van het culturele, educatieve en recreatieve aanbod van Amsterdam betekenen, waar Studio Artis een onderdeel van wordt.

United heeft met Studio Artis een nieuwe studio locatie met een unieke ligging midden in het centrum van Amsterdam. Studio Artis is geschikt voor talkshows, discussie- en informatieve programma’s. De verbouwing van Studio Artis is in volle gang. United is bijzonder blij met de uitstekende samenwerking met Artis en verheugt zich op een langdurige, prettige werkrelatie.

Bron: United/Broadcast Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht delen