Uitzending Veronica Inside gaat maandag niet door
donderdag 25 juni 2020

Uitzending Veronica Inside gaat maandag niet door

De seizoensfinale van Veronica Inside stond komende maandag op het programma. Maar als het aan Johan Derksen lag, ging de uitzending niet door. Derksen heeft aan RTL Boulevard laten weten aan Talpa te hebben gevraagd de uitzending te schrappen.

Derksen vroeg erom naar aanleiding van de Voetbal Inside-aflevering van afgelopen maandag. Volgens tafelheer René van der Gijp werden hij en Derksen afgelopen maandag door presentator Wilfred Genee voor het blok gezet.

Genee pakte de twee flink aan in de uitzending, waarin ook strafrechtadvocaat Natacha Harlequin en oud-profvoetballer Dries Boussatta waren aangeschoven. Van der Gijp en Derksen wisten van tevoren niet dat er gasten zouden zijn. In het programma werd een debat over racisme gevoerd vanwege een uitspraak die Derksen een week eerder had gedaan.

Van der Gijp heeft zich woensdagavond ook uitgesproken over de geplande aflevering van aanstaande maandag. Aan PowNed vertelde hij dat hij maandagavond in ieder geval niet aan tafel schuift. “Genee heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt. Wij waren twaalf jaar lang het meest geloofwaardige programma dat er was en dat heeft hij nu volledig in twijfel getrokken. Volledig. Ik vind hem ongelooflijk hypocriet.”

Wel gaf Van der Gijp aan dat dit voor hem niet betekent dat ze na de zomer hoe dan ook niet meer samen in een programma te zien zullen zijn, maar dan moet het volgens hem een “geheel nieuwe formule” zijn.

De voorlopig laatste aflevering van Veronica Inside zal dus maandag niet worden uitgezonden. Dat heeft Marco Louwerens, directeur TV bij Talpa, donderdagmorgen formeel bevestigd in De 538 Ochtendshow met Frank Dane.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen