Uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging
zondag 11 juli 2021

Uitzending RTL Boulevard afgelast vanwege ernstige dreiging

De reguliere uitzending van RTL Boulevard is zaterdagavond niet doorgegaan vanwege een ernstige bedreiging. In plaats van de reguliere uitzending van het entertainmentprogramma was bij RTL 4 een herhaling van een woensdag uitgezonden eerbetoon aan misdaadjournalist Peter R. de Vries te zien.

De studio van het programma aan het Amsterdamse Leidseplein werd eerder op de dag vanwege de dreiging ontruimd. De Vries werd dinsdag kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. De misdaadverslaggever was een van de gasten in het programma.

Een woordvoerder van RTL Nederland kan niet vertellen wie te gast zou zijn in de reguliere zaterdaguitzending van RTL Boulevard. Ook is onduidelijk of de medewerkers van het programma na de ontruiming op een centrale lokatie zijn opgevangen.

“We hebben informatie gekregen van de driehoek: de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie”, laat RTL Nederland weten. “Dat heeft ons doen besluiten om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg. Veiligheid staat boven alles.”

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) spreekt van een “ingrijpend en heftig besluit” om de uitzending niet door te laten gaan. Peter Schouten, vriend van Peter R. de Vries en een van de advocaten van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces, reageert op Twitter. “Misschien wordt het tijd eenheden van het leger of de Koninklijke Marechaussee in te zetten om mediabedrijven te beschermen tegen psychoterreur”, schrijft hij.

Bron: RTL Nederland/Nu.nl/BM

Bericht delen