Uitzending Jinek zondag in teken van Peter R. de Vries
zondag 29 augustus 2021

Uitzending Jinek zondag in teken van Peter R. de Vries

De aanslag op Peter R. de Vries deze zomer schokte de natie en legde bloot hoe weinig de rechtsstaat is opgewassen tegen dit soort bruut geweld.

Zondag blikt Eva Jinek in een speciale uitzending van Jinek terug op de moord op Peter R. Vries, en bespreekt ze hoe Nederland verder moet in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit.

Misdaadverslaggever John van den Heuvel doet voor het eerst zijn verhaal en gaat in op zijn eigen situatie. Ook de advocaten van kroongetuige Nabil B. – Peter Schouten en Onno de Jong – zijn te gast. Samen met misdaadverslaggever Paul Vugts, Kamerlid Attje Kuiken en rechtbankverslaggever Saskia Belleman buigen zij zich over de vragen die zo acuut zijn geworden: kunnen rechters, advocaten en journalisten nog veilig hun werk doen? Is het gebruik van kroongetuigen nog te verantwoorden? Wie is de strijd aan het winnen en doet de overheid genoeg?

In verband met de veiligheid van de gasten is deze uitzending op een eerder tijdstip opgenomen en dus niet live zoals gebruikelijk. Jinek is zondagavond eenmalig rond 21.30 uur te zien bij RTL 4 en vanaf maandag weer iedere werkdag rond 22.00 uur.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen