woensdag 17 januari 2018

Tweede seizoen CMC bij Videoland en RTL 4

De romances en intriges tussen artsen, verpleegkundigen en patiënten in CMC barsten weer los bij RTL 4 en op Videoland. In het tweede seizoen van de ziekenhuisserie lijkt de storm rond de fraude in het CMC te zijn gaan liggen. Lijkt, want niets is minder waar.

De verhaallijnen van CMC zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen: Alzheimer Nederland, de Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, het Diabetes Fonds, het Prinses Beatrix Spierfonds, het Reumafonds, het Oogfonds en het Epilepsiefonds. In de serie komen medische onderwerpen aan bod die gaan over het werk van deze fondsen. 

Zo moet de ogenschijnlijk onaantastbare chirurg Jacob aan zijn collega’s opbiechten dat hij op jonge leeftijd aan Alzheimer lijdt. Werken lukt nog wel, maar zijn ziekte is onomkeerbaar en beïnvloedt zijn hele leven. Daarnaast worden twee jonge vloggers binnengebracht nadat ze van een dak zijn gevallen tijdens een freerunningstunt die ze aan het filmen waren. 

Een meisje, Davika, kampt met geheugenverlies en verwardheid, en blijkt ernstig hersenletsel te hebben opgelopen. De ander, Joost, lijkt met alleen een gebroken been geluk gehad te hebben. Of blijkt er toch meer aan de hand te zijn?

CMC wordt geproduceerd door Talpa Fictie onder leiding van Creative Director Will Koopman. De regie is dit seizoen in handen van Zip Wertwijn en Harm van der Sanden. CMC is mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Uitzending: vanaf zondag 17 december 2017 bij Videoland en vanaf zondag 21 januari 2018 om 22.00 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen