Tweede editie Kepler Residency van start
vrijdag 2 september 2022

Tweede editie Kepler Residency van start

De tweede editie van de Kepler Residency is deze week van start gegaan. De Kepler Residency is een initiatief van het productiebedrijf Keplerfilm om scenaristen de mogelijkheid te bieden om een maand lang ongestoord en zonder prikkels van de buitenwereld te kunnen werken aan een filmplan.

Tijdens deze maand verblijven de makers in een landhuis nabij de Bretonse kust. Onder begeleiding van creative consultant Dorien van der Pas en met workshops van Anita Doron (scenarist van de Oscar genomineerde film The Breadwinner) en Matthieu Darras, (directeur First Cut Lab en Pop Up Residency) dompelen de deelnemers zich onder in het werken aan hun droomproject.

De deelnemers van deze editie van de Kepler Residency zijn de filmmakers Beri Shalmashi (Big Village, Mama), Sharif Abdel Mawla (Bestseller Boy, Jetski), Stijn Bouma (Alleen tegen de Staat, Visite), Roelof Jan Minneboo (The Gentle Indifference of the World, Corn Island), Elvira Porcedda (STUCKWITU, Run Baby Run), Meikeminne Clinckspoor (Herriehofje, Dropje), Maurice Trouwborst (Regels van Floor, Captain Nova) en Rosita Wolkers (Sunshine Motel, Sisters).

De Kepler Residency is ontstaan uit het idee om Nederlandse scenaristen en regisseurs meer mogelijkheden te bieden en te stimuleren hun filmplannen te ontwikkelen. Producenten Derk-Jan Warrink en Koji Nelissen: “De eerste editie leerde ons dat de deelnemers niet alleen de tijd namen om aan hun eigen werk te schrijven, maar datde uitwisseling van kennis en ervaring zich tot een van de belangrijkste onderdelen vormden van de Kepler Residency. De mix van verschillende makers en visies geeft hen nieuwe inzichten en kan leiden tot nieuwe samenwerkingen. En dat daarmee het vertrouwen ontstaat om risico’s te nemen, de grenzen op te zoeken en te overschrijden. Voor ons daarom des te belangrijker om dit een jaarlijks terugkerend event te laten zijn.”

Keplerfilm is een productiebedrijf dat primair speelfilms en korte films produceert. In 2020 wonnen zij de Gouden Kalf voor beste film met Buladó (Eché Janga). Eerder werkten zij aan de Prix Jeunesse winnende jeugdserie Hoofdzaken en maakten diverse kortere films in samenwerking met onder andere de NPO, Netflix en Videoland. Afgelopen jaar hebben zij de spannende sciencefiction familiefilm Captain Nova (Maurice Trouwborst) uitgebracht. Dit jaar brengt Keplerfilm de debuutfilm Pink Moon (Floor van der Meulen) en de kerstfilm Hotel Sinestra (Michiel ten Horn) uit. De Kepler Residency is mogelijk gemaakt met steun van CFAP, het Cultureel Fonds Audiovisuele Producties.

Bron: Keplerfilm/BM

Bericht delen