Dinsdag 16 januari 2018

Twee voor Twaalf krijgt eigen app

Na het succes van de app van Per Seconde Wijzer, lanceert de VARA vrijdag een app voor alle fans van Twee voor Twaalf. De app is gratis te downloaden en beschikbaar voor iOS en Android. De lancering is tegelijk met de eerste uitzending van het nieuw seizoen Twee voor Twaalf, gepresenteerd door Astrid Joosten.

Met de Twee voor twaalf app waan je je kandidaat in het gelijknamige televisieprogramma. Het spel werkt net als op televisie: neem het op tegen twaalf vragen en tegen elkaar. Elke vraag begint met een inleiding, net zoals Astrid dat doet, maar nu lees je hem zelf. Je kunt een willekeurige tegenstander kiezen of een (Facebook-) vriend.

Astrid Joosten: “Probeer de twaalf vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Als je het antwoord op een vraag niet weet, ben je niet meteen verloren. Je mag het namelijk via Google opzoeken. Maar let op: de secondes tikken onverbiddelijk door en dat kost punten. Als je alle vragen hebt beantwoord, kun je gaan puzzelen. Met de eerste letters van je antwoorden kun je een twaalf-letter woord vormen. Hoe meer vragen goed, hoe meer bonuspunten.”

In totaal kun je drie rondes spelen. Weet jij drie keer je tegenspeler te verslaan, dan levert dat je extra punten op en misschien wel een plek in de ranglijst!

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen