Twan Huys wil College Tour terug op tv
zondag 26 juli 2020

Twan Huys wil College Tour terug op tv

Twan Huys wil zijn succesvolle programma College Tour graag terug op televisie. De journalist presenteerde de serie, waarin grote namen uit allerlei vakgebieden zich lieten interviewen door studenten, ruim elf jaar.

Maar toen hij overstapte naar RTL werd College Tour overgenomen door Matthijs van Nieuwkerk. Die stopte er na een seizoen mee; sinds 2019 is het programma niet meer te zien.

Huys is na zijn mislukte RTL Late Night-avontuur weer terug bij de NPO en werkt voor KRO-NCRV. Dat biedt wellicht mogelijkheden, vertelde hij in een interview in Volgspot op NPO Radio 5. “Ik heb de ambitie om College Tour weer terug op televisie te brengen. Het heeft zoveel mooie gesprekken opgeleverd, met gasten waarvan ik nooit had gedacht dat ze zich ooit in Nederland twee uur lang zouden laten interviewen door studenten en mij”, aldus Huys.

Deze zomer vervangt Huys zijn collega Sven Kockelman in het NPO Radio 1-programma 1 op 1 en in augustus gaat hij door met het presenteren van Buitenhof, wat hij voor de zomerstop al een half jaar deed. Tevens is hij betrokken bij Waarde van de aarde, het nieuwe onderzoeksprogramma van KRO-NCRV waar op dit moment aan gewerkt wordt.

Bron: AD/BM

Bericht delen