TV Monument: Tineke de Nooij 60 jaar in het vak
zaterdag 19 september 2020

TV Monument: Tineke de Nooij 60 jaar in het vak

Op zaterdag 26 september, om 17.10 uur op NPO 1, zendt MAX het TV Monument van Tineke de Nooij uit. Het gaat om een nieuwe montage van een eerdere uitzending, die MAX ter ere van 60 jaar Tineke op de radio uitzendt. In de vernieuwde versie bijdragen van onder anderen Jan Slagter en Peter Koelewijn.

In TV Monument belicht programmamaker Han Peekel personen die iconisch zijn voor de mediageschiedenis. En daar hoort radiolegende Tineke de Nooij natuurlijk bij! In TV Monument kijken we met Tineke terug op haar enerverende leven en horen we wat collega’s uit het vak over haar en haar werk te zeggen hebben.

Tinekes carrière begon bij de zeezender Radio Veronica. Ze maakte niet alleen radio, maar ook tv-documentaires en introduceerde de middagtelevisie in Nederland. Ze won vele prijzen, waaronder een RadioBitches Oeuvre Award, de ere-Zilveren Reissmicrofoon en de Marconi Award.

De Nooij nadert haar tachtigste verjaardag en is nog wekelijks te horen met haar TinekeShow op NPO Radio 5. Zestig jaar zit ze nu in het radio- en televisie-vak, en dat wordt bij MAX gevierd. Op de radio, met een podcast en op tv, met onder meer deze speciale aflevering van TV Monument.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen