Woensdag 17 januari 2018

TV Limburg wordt opgeheven

TV Limburg stopt per 1 juli met uitzenden. De zender maakt te veel verlies om nog langer in de lucht te blijven. De Belgische eigenaar, uitgeverij Concentra, heeft besloten de stekker uit de zender te trekken.

Concentra-directeur Marc Vangeel heeft de 12 medewerkers ontslag aangezegd. “Dat was een zware beslissing, want het gaat over mensen die ongelooflijk hard voor de zender hebben gewerkt”. Ondanks de inzet van het personeel lukte het niet TV Limburg met reclames rendabel te exploiteren. Ieder jaar moest er geld bij. Sinds Concentra in 2008 TV Limburg overnam heeft de Vlaamse uitgever er 12 miljoen euro op verloren.

Concentra, dat ook eigenaar is van diverse Limburgse kranten, heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan de zender in de lucht te houden. Volgens voormalig Limburger-hoofdredacteur en huidig projectmanager bij Concentra Huub Paulissen was dat echter niet mogelijk. “TV Limburg heeft de voorbije jaren al fors bezuinigd op kosten. Met nog minder mensen en middelen dan nu, kun je geen representatieve televisie maken.”

Dat TV Limburg zoveel verlies draait, is opmerkelijk omdat de zusterzender TV Limburg in Vlaanderen juist zeer goed draait. Volgens Vangeel was het ‘ontstellend’ om vast te stellen dat de formule die in Belgisch-Limburg zo succesvol is, aan deze kant van de grens jaarlijks rode cijfers schrijft. In België heeft TV Limburg het monopolie in de regio, in Nederlands-Limburg kan de zender niet opboksen tegen de gesubsidieerde publieke regionale omroep L1.

Bron: 1Limburg/Broadcast Magazine

Bericht delen