dinsdag 16 januari 2018

TV Lab brengt tien nieuwe formats

Programmamakers van de publieke omroep krijgen vanaf maandag 13 augustus de kans om hun nieuwste formats te testen op televisie. Daarbij is de grote vraag: zijn deze formats origineel, vernieuwend en horen ze thuis op Nederland 3? Dit jaar krijgt de publieke kinderzender Z@pp ook haar eigen TV Lab.

Gerard Timmer, Directeur Televisie NPO: “De eerste drie jaar maakten we TV Lab met in het achterhoofd: de week van het experiment. Ook dit jaar speelt het experiment een grote rol, maar bij elk programma dat een slot krijgt, moeten we nu op voorhand het gevoel hebben dat het in de toekomst een bijdrage kan leveren aan een sterk Nederland 3. TV Lab wordt dus meer dienstbaar aan de programmering van het derde net, met natuurlijk experiment, en vooral vernieuwing, als belangrijke eigenschap.”

Nieuw is ook de Podiumkunstenpitch, een samenwerking tussen de AVRO, Nederland 3 en het Bureau Promotie Podiumkunsten, waarbij wordt gestimuleerd om podiumkunst te vertalen naar een televisieprogramma. Het format Temmen van de Feeks: Criminele Meisjes veroordeeld tot Shakespeare, bedacht door theaterproducent Rick Engelkes Producties en televisieproducent I Care Producties, won de pitch.

Ster sluit ook dit jaar weer aan bij TV Lab met SterLab: vijf dagen innovatieve en verrassende reclame, gemaakt door reclameprofessionals en reclametalenten. Er zijn verschillende invalshoeken, waaronder virals, making of’s en reclames van jong talent. Kijk voor meer informatie op www.ster.nl/sterlab.

Eva Jinek presenteert vijf avonden achtereen de TV Lab Greenroom. Dagelijks vanaf half tien bespreekt ze met twee gasten de innovatieve tv-formats die op het scherm voorbijkomen. TV Lab begint maandagavond met de quiz Game of Fame van de VARA, waarin Paul de Leeuw vragen stelt aan 96 kandidaten die via een computer en een webcam meespelen.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen