Article header image

TV Lab 2012 komt met Het Temmen van de Feeks

Het Temmen van de Feeks: Criminele Meisjes Veroordeeld tot Shakespeare is als winnend format uit de bus gekomen bij een pitch van AVRO, Nederland 3 en Stichting Podiumkunsten. Meer dan 60 formats werden ingediend door tv- en theater-producenten. Met deze wedstrijd wilden de AVRO, Nederland 3 en Bureau Promotie Podiumkunsten inspelen op veranderende behoeftes van de televisiekijker en het theaterpubliek.

Het Temmen van de Feeks is een idee van Rick Engelkes Producties en I Care Producties en zal in augustus tijdens de week van TV Lab worden uitgezonden. Acht veroordeelde jonge vrouwen worden hierin samengebracht om hun leven een positieve draai te geven. Samen gaan ze het tot rockmusical bewerkte Het Temmen van de Feeks van Shakespeare opvoeren onder leiding van een team van vakprofessionals. De deelneemsters maken kans op een vaste rol in een theatertour door Nederland en een toekomst als actrice.

Rick Engelkes: “Onze missie is om eigentijds en toegankelijk theater te maken, ook voor jongere doelgroepen. We hebben de afgelopen jaren bewezen dat het wel degelijk mogelijk is om theater relevant voor jongeren te maken. Ik ben ontzettend trots dat we met dit format en samen met I Care een volgende stap kunnen zetten. Waarbij we tv, theater en online met elkaar gaan verbinden.”

Hopelijk leidt het crossmediaal programmeren van podiumkunsten tot aansluiting bij een jonger publiek. Peter Lubbers, directeur Media bij de AVRO: “We hebben een mooie winnaar en zijn enorm tevreden met het hoge niveau van de inzendingen. Het is goed om te zien dat veel makers een creatieve verbinding hebben gelegd tussen theater en televisie.”

Bron: I Care Producties

Bericht delen