dinsdag 16 januari 2018

Tv-kijken bij KPN nu ook via smartphone

KPN heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee iptv-abonnees op hun smartphone live tv kunnen kijken. Voor Android-smartphones zal op 6 augustus een soortgelijke app uitkomen, maar het toestel moet wel minimaal Android 4.0 draaien.

KPN kwam in september vorig jaar al met applicaties voor Android- en iOS-tablets waarmee streaming televisie kan worden bekeken. Ook op laptops en desktops was een deel van het iptv-aanbod van TV Online te bekijken, maar via smartphones konden de tv-streams nog niet opgevraagd worden. Het telecombedrijf heeft daar nu verandering in gebracht. Dit gebeurt in eerste instantie alleen voor KPN-klanten zelf, en niet voor dochterbedrijven als Telfort en XS4all.

Bezitters van een iPhone die tevens abonnee zijn van TV Online kunnen vanaf 30 juli de iTV Online-applicatie downloaden. In de Google Play-winkel zal op 6 augustus een iTV Online-app voor Android-smartphones beschikbaar komen. Opvallend is dat voor Android-smartphones minimaal Android 3.0 nodig is. Omdat deze versie alleen is uitgebracht voor tablets, betekent het in de praktijk dat een smartphone uitgerust moet zijn met Android 4.0 of hoger.

Bron: KPN/Tweakers.net

Bericht delen