Woensdag 17 januari 2018

Tv-experiment op National Geographic

Op 11 september staat National Geographic in het teken van The Verdict. In dit veelbesproken Duitse tv-experiment beslissen de kijkers live mee over het lot van een gevechtspiloot die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschoot.

In een even meeslepend als confronterend rechtbankdrama doen zij uitspraak: held of moordenaar? 

The Verdict draait om een krankzinnig dilemma: mag een gekaapt passagiersvliegtuig neergeschoten worden om te voorkomen dat het zich in een volgepakt voetbalstadion boort? Dat is de grote vraag in de rechtszaak tegen majoor Lars Koch. Een vliegtuig met 164 passagiers aan boord wordt gekaapt door terroristen en stevent af op een voetbalstadion met 70.000 mensen.

Tegen de orders van zijn bevelhebber in besluit majoor Lars Koch om het vliegtuig neer te halen. Het oordeel is nu aan het publiek: is Lars Koch een held of een moordenaar?

De film kent korte onderbrekingen waarin live wordt geschakeld naar de studio. Daar bespreekt presentator Roelof Hemmen de keuze vanuit verschillende hoeken met een aantal deskundige gasten. Onder anderen Dick Berlijn (F-16 piloot en voormalig Commandant der Strijdkrachten), Bas Haring (filosoof en hoogleraar aan de Universiteit van Leiden) en Mark de Wit (ooggetuige van de aanslag op vliegveld Zaventem) zijn te gast.

Vervolgens kunnen de kijkers live stemmen hoe zij op dat moment oordelen en kiezen zij uiteindelijk welke afloop de film krijgt: schuldig of onschuldig. Stemmen kan via de Facebook-pagina van National Geographic. 

The Verdict is maandag 11 september om 20.30 uur te zien op National Geographic.

Bron: FOX Networks Group/BM
 

Bericht delen