Dinsdag 16 januari 2018

TV als Europees cultureel erfgoed

Het EUscreen project komt met een tweede uitgave van VIEW: het academische open access journal dat de televisiegeschiedenis en -cultuur van Europa belicht. De titel van dit nummer is Europe on and beyond the screen, te lezen via viewjournal.eu.

VIEW is het eerste peer-reviewed, multimediale  en gratis online journal op het gebied van Europese televisiegeschiedenis en -cultuur. Een internationaal platform voor wetenschappelijk onderzoek en een archivale kijk op televisie als onderdeel van het Europees cultureel erfgoed.

De tweede editie verschijnt in een nieuwe vorm, een fris ontwerp en een nieuw lid van de hoofdredactie: prof. John Ellis van Royal Holloway, University of London. Het tijdschrift maakt gebruik van een open access publicatiesysteem, OJS, en heeft een tool ontwikkeld om relevante audiovisuele bronnen toe te voegen aan de online leeservaring.

Deze tweede uitgave maakt het mogelijk om Europese televisie via verschillende thema’s, invalshoeken en casestudies te benaderen. De artikelenreeks Discoveries richt zich op casestudies uit verschillende hoeken van Europa, terwijl Explorations meerdere manieren laat zien om Europese televisiegeschiedenis te schrijven en theoretische discussies in het vakgebied aan te wakkeren.

Bron: VIEW/Beeld en Geluid

Bericht delen