Dinsdag 16 januari 2018

Tuvalu werkt aan Go Back To Where You Came From

Tuvalu Media werkt aan een Nederlandse versie van het Australische format Go Back to Where You Came From. Hierin worden mensen met vooroordelen over vluchtelingen naar het thuisland van deze immigranten gestuurd. “De ‘hoofdrolspelers’ hebben een uitgesproken mening over buitenlanders,” zegt Duurt Holman van Tuvalu in De Telegraaf. Het zouden allemaal economische vluchtelingen die komen profiteren van onze voorzieningen.

Holman: “Goed, er zitten ongetwijfeld ook ‘goudzoekers’ tussen, maar het gros heeft volgens mij toch echt een goede reden om huis en haard achter te laten. Het programma wil ook de andere kant laten zien. Om dat te laten doordringen tot mensen met het vooroordeel, gaan deze de omgekeerde route volgen en naar het land van een immigrant gestuurd. “Zij ervaren de risico’s van zo’n reis aan den lijve. Op elkaar gepakt in een geblindeerde vrachtwagen door de woestijn, of met veel te veel mensen op een veel te kleine boot.”

Doel van het programma is niet om mensen te bekeren maar volgens Holman zijn deelnemers in de Australische wel een stuk genuanceerder gaan denken. “Eenmaal op de plek van vertrek begrijpen ze wel waarom iemand zo’n gevaarlijke onderneming aangaat.”

De producent is met een publieke omroep in gesprek over het uitzenden van het programma.

Bron: Mediajournaal

Bericht delen