Tuvalu Media produceert bioscoopfilm van NPO-serie Brugklas
zaterdag 20 oktober 2018

Tuvalu Media produceert bioscoopfilm van NPO-serie Brugklas

De tv-serie Brugklas krijgt een eigen bioscoopfilm: Brugklas – De tijd van m’n leven. De opnames zijn deze week begonnen. Dat onthulden producent Tuvalu Media en distributeur Just Film. Het is de eerste speelfilm van Tuvalu.

De hoofdrollen zijn toebedeeld aan Sterre van Woudenberg en Vincent Visser. Verder zullen oud-Brugklas-spelers Niek Roozen, May Holleman, Fleur Verwey, Belle Zimmerman en Sonia Eijken te zien zijn.

Brugklas – De tijd van m’n leven gaat over Nola (Van Woudenberg), van wie op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog dieper in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp.

Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) gebruik van, want zij wil Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon Snijder), een rebelse jongen uit de tweede klas, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen.

De film zal vanaf februari 2019 te zien zijn in de bioscoop. De tieneravonturen in Brugklas, uitgezonden door AVROTROS op NPO Zapp, houden de Nederlandse jeugd al zeven jaar lang geboeid op televisie. In 2017 won de serie een Gouden Stuiver tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Ook de BBC heeft het format van Tuvalu Media opgepakt. Elk seizoen verhaalt de scripted-reality serie over een groep leerlingen tijdens hun eerste jaar op de middelbare school. Het is vaak het meest gestreamde programma van de publieke omroep.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen