Dinsdag 16 januari 2018

Tuvalu Media en Waterland Film bundelen krachten

Televisieproducent Tuvalu Media en filmproducent Waterland Film gaan samenwerken. Het eerste project is de tiendelige jeugddramaserie De Vier van Westwijk van scenarist Manon Spierenburg en regisseur Barbara Bredero voor de AVRO-televisie op Z@pp. De serie wordt uitgezonden in 2012.

De bundeling combineert de expertise van Tuvalu op het gebied van entertainment en infotainment voor televisie met het succes van Waterland Film op het gebied van speelfilm en televisiedrama.

Taco Zimmerman van Tuvalu Media: “Het produceren van films en dramaseries zit al sinds de oprichting van het bedrijf in ons denken. Door de samenwerking met een gerenommeerde partij als Waterland Film zien wij die droom in vervulling gaan. Wij hebben veel zin en vertrouwen om samen met onze nieuwe Waterland collega’s, bestaande producties voort te zetten en nieuwe creaties van de grond te krijgen.”

Jan van der Zanden van Waterland Film: “De samenwerking met Tuvalu is voor ons een belangrijke uitbreiding van ons netwerk. De bundeling van krachten prikkelt beide partijen. We krijgen contacten met nieuwe makers en we krijgen meer armslag. Voor Waterland is dat een aantrekkelijk perspectief en een waardevolle impuls voor onze film-, en dramaproducties. Belangrijk aan deze samenwerking is dat we zullen blijven maken waar we goed in zijn en daaronder valt onder andere de artistieke film en de bijzondere jeugdfilm.”

De samenwerking sluit aan op de ambitie van Tuvalu Media om ook haar vleugels uit te slaan op het gebied van televisiedrama en de plannen van Waterland om meer en grotere internationale speelfilmproducties uit te voeren.

Bron: Waterland Films/Broadacst Magazine

Bericht delen