Woensdag 17 januari 2018

Turner krijgt internationale innovatie divisie

Mediabedrijf Turner kondigt vandaag een nieuwe divisie aan die internationaal de digitale innovatie gaat leiden. Aksel van der Wal, de huidige senior vice president en chief financial controller, wordt executive vice president voor Turner’s internationale bedrijfsactiviteiten.

Onder zijn leiding richt de nieuwe divisie zich op een winstgevende groei door internationale initiatieven gericht op consumenten, waaronder alle internationale multiplatform digitale properties van Turner en de direct-naar-consument product strategie. Hij blijft verantwoordelijk voor de internationale technologie & operations organisatie van het bedrijf.

Van der Wal werkt nauw samen met de presidenten van Turner International en wordt verantwoordelijk voor de bestaande portfolio van internationale producten en diensten op internet, smartphones, games, apps en OTT en de ontwikkeling van nieuwe digitale direct-naar-consument business en zal leiding geven aan een cross-platform business intelligence functie, waarmee consumenteninzicht wordt opgedaan. Ook is hij verantwoordelijk voor de interne T&O-infrastructuur en helpt hij bij de implementatie van de strategie van de non-lineaire ad sales business. Verder brengt hij nieuwe mogelijkheden voor Turner in kaart en beslist over de te volgen koers in deze nieuwe gebieden, door technologische productinnovatie of acquisities.

“Onze industrie maakt een enorme evolutie door en de impact van digitalisering en veranderend consumentengedrag zorgt ervoor dat kijkersinzicht in het hart van onze business strategie thuishoort”, aldus Gerhard Zeiler, president Turner International, aan wie van der Wal gaat rapporteren. “Deze nieuwe divisie moet ervoor zorgen dat we nieuwe kansen voor innovatie, ontwikkeling en acquisitie kunnen bepalen door de lens van relevante en betrouwbare consumentendata en een gestroomlijnde organisatiestructuur. De combinatie van Aksel’s ervaring in transformerend management, zijn uitmuntende kennis van zowel de lineaire als digitale media landschappen en gedetailleerde kennis van Turner’s internationale bedrijf maken hem de perfecte kandidaat voor zijn nieuwe rol.”

Trey Turner, de huidige senior vice president, corporate finance, fusies en acquisities wordt chief financial officer. Hij wordt verantwoordelijk voor alle financiële operaties van International en draagt actief bij aan het vormgeven van de internationale business en implementeren van de strategie. “Trey heeft de perfecte ervaring om leiding te geven aan onze internationale bedrijfsactiviteiten”, aldus Pascal Desroches. “Hij heeft veel kennis van ons bedrijf en brengt veel passie en ervaring in zijn rol. We verwachten dat Trey een sleutelrol zal vervullen bij het uitbreiden van onze wereldwijde operaties.”

Voor hij in 2014 in dienst trad bij Turner, werkte van der Wal 3 jaar als CEO Time Out in Londen en New York City. Onder zijn leiding werd digitale groei omarmd voor wereldwijde operatie, vond een complete revisie van de digitale platforms plaats, nieuwe e-commerce activiteiten en revitalisering van de traditionele business door innovatieve initiatieven.

Bron: Turner/Broadcast Magazine

Bericht delen