Woensdag 17 januari 2018

Tunahan Kuzu wil terugkeer van Moslimomroep

Kamerlid Tunahan Kuzu geeft in een interview met Spreekbuis.nl aan dat er volgens hem weer ruimte is voor een Moslimomroep. De moslimgemeenschap komt volgens hem nu te weinig aan bod in het publieke bestel, terwijl Nederlandse samenleving een miljoen moslims telt. Kuzu wil dit binnenkort bespreken met Sander Dekker en Henk Hagoort.

Kuzu wil eerst de feiten achterhalen over de teloorgang van de Moslimomroep. “Het is een kwestie van tijd dat wij aan de staatssecretaris vragen gaan stellen. Door tijdgebrek hebben we dit nog niet kunnen doen, in aanloop naar het recente debat over de Mediawet. Maar dat neemt niet weg dat we op de achtergrond bezig zijn met het voeren van gesprekken met mensen die in het verleden betrokken waren bij de Moslimomroep. Op basis hiervan willen wij, in de nabije toekomst, hierover schriftelijke vragen indienen bij de staatssecretaris.”

De NTR heeft sinds 1 januari 2016 de rol van de voormalige Moslimomroep overgenomen. Kuzu: “Wij gaan ook praten met de NTR. Ik verwacht dat de pluriformiteit in onze samenleving beter tot uitdrukking komt. Ik vind het geweldig dat op vrijdagmiddag bij de NTR De Nieuwe Maan wordt uitgezonden, waarin een aantal sprekers de ruimte krijgt om hun visie op de samenleving neer te zetten. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik vind dat de ruimte die mensen krijgen bij een actualiteitenprogramma als Pauw heel anders in elkaar steekt, dan bij De Nieuwe Maan. De redactie van de NTR is divers, maar als je kijkt naar de programmering dan wordt die nog steeds bepaald door de NTR.”

Lees hier het complete interview.

Bron: Spreekbuis/Broadcast Magazine

Bericht delen